Met verschillende merken op marketplaces - zo doet Bartogi.nl het!

Bekijk demo

Vooral voor een grote organisatie is het handig dat onze werknemers niet in 2 of 3 verschillende systemen hoeven te werken, maar dat alles vanaf een centrale plek geregeld kan worden.

We spraken met Michel Kuipers - Online Marketing Specialist bij Cuebic (interim bij Bartogi.nl).

Bartogi.nl is een webshop voor allerhande schoenen, van teenslippers tot luxe schoenen. Bartogi is een zusterbedrijf van de Hooijer Footwear Group, importeur van bekende merken zoals BirkenStock, Sockwell, Toni Pons en nog veel meer! Gevestigd in het oosten van het land met tot wel 70 medewerkers.

 

 

Via welke marketplaces verkopen jullie?

“Wij verkopen o.a. producten via bol.com, dat is voor ons de belangrijkste marketplace. Daarnaast zijn we bezig met een orderkoppeling voor Amazon, omdat wij een aantal merken hebben die wij ook internationaal mogen verkopen. Wij zijn ook naar andere marketplaces aan het kijken om aan te sluiten, maar bol.com blijft voorlopig onze belangrijkste bron van inkomsten wat betreft de marketplaces. ”

“Voor Amazon hebben wij onze focus iets meer op Duitsland gericht. Om een kortere time-to-market te realiseren, hebben we ervoor gekozen om onze logistiek aan Amazon uit te besteden door gebruik te maken van Fulfilment by Amazon. Hierdoor kunnen we een kortere levertijd garanderen en verkleinen we de kans op nee-verkopen. Soms lopen wij wel tegen problemen aan rondom het FBA gedeelte, maar dankzij de support van EffectConnect kunnen we deze problemen vaak eenvoudig oplossen. ”

 

 

Jullie maken gebruik van de Feed Manager, hoe bevalt dit?

“Wanneer je kijkt naar het Feed Management gedeelte, verkopen wij heel veel via o.a. Google Shopping. Onze webshop Bartogi.nl, waar wij al onze merken op aanbieden, zetten we voornamelijk in voor marketplace verkopen. Naast deze shop, hebben we voor elk merk apart een eigen webshop gemaakt. Op deze manier kunnen we van elke webshop een dedicated brand webshop maken. Via deze webshops voeden wij het Feed Management gedeelte, zodat we traffic naar onze brand webshops kunnen genereren en zodat we ook de brand identity van die merken kunnen blijven garanderen. Op deze manier vindt de transactie tussen de klant dan ook echt plaats op de webshop zelf. Daarom zorgen wij er voor dat er ook een sterke branding op de website zelf aanwezig is, om het merk goed te kunnen positioneren.”

 

Naast deze shop, hebben wij voor elk merk apart een eigen webshop gemaakt. Op deze manier kunnen we van elke webshop een dedicated brandshop maken en de brand identity van het merk waarborgen.

 

“Naast het gebruik van marketplaces, zetten wij ook affiliate partijen in om onze producten op vergelijkingssites te zetten zoals Kleding.nl. De Feed Manager is hier een ideale uitkomst voor, want hiermee kunnen wij snel en handig feeds delen met de betreffende affiliate kanalen en resellers van onze producten.”

 

Hoe zijn jullie bij EffectConnect terecht gekomen?

“In eerste instantie waren wij op zoek naar een geschikte partner op het gebied van Feed Management, maar deze behoefte breidde zich uit naar het kunnen koppelen met marketplaces. Wij vonden het belangrijk dat de samenwerking een goede fit voor ons en onze producten zou zijn.” 

“Door het feit dat ik op interim basis werk voor verschillende e-commerce bedrijven, kom ik regelmatig in aanraking met organisaties die marktplaats koppelingen en Feed Management aanbieden. Kijkend naar de behoefte van Bartogi, zijn we uitgekomen bij EffectConnect omdat jullie beiden oplossingen aanbieden. Vooral voor een grote organisatie is het handig dat onze werknemers niet in 2 of 3 verschillende systemen hoeven te werken, maar dat alles vanaf een centrale plek geregeld kan worden. Dat is voor ons een sterke motivator geweest om niet alleen voor het Feed Management systeem van EffectConnect te kiezen, maar ook om de orderkoppeling bij jullie onder te brengen.”

“Wanneer je de functionaliteiten bekijkt van EffectConnect is er wel enige overlap met de software van concurrenten. Het verschil voor ons zit hem in de hulp die wij krijgen, de klantenservice die jullie bieden. Daarmee steken jullie ver boven de concurrentie uit. Dat maakt jullie krachtig."

 

 

Logo Bartogi
Hét adres voor schoenen en sokken voor dames, heren en kinderen.


Ben jij klaar om te groeien?

Wil jij exponentieel groeien door middel van verkoop via marketplaces ? Download dan nu de gratis de whitepaper 'Exponentieel groeien op marketplaces', met onder meer input van ondernemer Bas Urlings.

Whitepaper-exponentieelgroeienopmarketplaces-cover

Download de whitepaper

Exponentieel groeien op marketplaces

Download deze whitepaper!